Energie Index voor woningen

 

Energie Index voor woningen

Een verhuurder moet nieuwe huurders informeren over de energieprestatie van de woning (voor bestaande huurders geldt die verplichting niet altijd). Afhankelijk van de energieprestatie (Energie Index) krijgt een woning extra punten. Hoe energiezuiniger de woningen des te meer punten er vrij komen voor de WWS puntentelling.

Sinds 1 januari 2015 bepaalt de Energie Index de energiezuinigheid (energieprestatie) van een woning. De Energie Index van een woning is een nauwkeurige berekening en drukt de energetische prestatie van een woning uit in een getal.

Werkwijze energie index

Om de Energie Index te verzorgen zal EN Vastgoed op locatie langskomen om de woning op 150 kenmerken te beoordelen. Aan de hand hiervan werkt onze adviseur dit op kantoor uit tot een volwaardig berekening ‘’Energie Index’’. Dit gebeurt zonder tussenkomst van de web-applicatie van de overheid. Naast de Energie Index, zal ook het gebruikelijke Energielabel (A t/m G) afgegeven worden.

Gaat u uw woning verkopen? Dan kunt u via deze link aan uw energielabel komen: http://www.envastgoedvision.nl/diensten/energielabel/energielabel-voor-woningen/ en op www.energielabelvoorwoningen.nl 

Voorbeeld Energie index

Uitleg verschil Energie Index en definitief energielabel

Verschil Definitief energielabel (A t/m G) en Energie Index

Referenties

123 Makelaar

We werken al jaren zeer plezierig samen met EN Vastgoed vision, mede door de snelheid van de service en de professionele aanpak.

Meer referenties

Blog

  • 22.06.2020

    1,5 meter barbecue

    Na 3 maanden thuiswerken, was het tijd de collega's weer te zien en spreken met de EN Vast Meer weten

  • 09.03.2020

    Kennissessie NEN 2580

    EN Vastgoed zorgt ervoor dat de kennis van collega’s up to date blijft om optimale kwali Meer weten

Bekijk onze blog