Energielabel Utiliteitsbouw

 

Energielabel Utiliteitsbouw

EPA-U (op locatie)

Het energielabel is verplicht voor eigenaren van een utiliteitsgebouw bij verhuur, verkoop en oplevering. Utiliteitsgebouwen zijn bijvoorbeeld kantoren, scholen en ziekenhuizen. Zie hier een uitgebreide opsomming.

Energielabel voor nieuwe en bestaande utiliteitsbouw – EPA-U
Voor zowel bestaande als nieuwe utiliteitsgebouwen is een energielabel bij verhuur of verkoop verplicht. Bij nieuwe verhuur moet de eigenaar van het gebouw een afschrift van het energielabel aan de nieuwe huurder kunnen geven. Bij verkoop ontvangt de koper het energielabel van de vorige eigenaar.

Het is belangrijk dat u als gebouweigenaar op tijd een energielabel laat registeren. Zeker als u plannen heeft voor huur of verkoop. Ontbreekt een label op zo’n transactiemoment, dan riskeert u als eigenaar van een utiliteitsgebouw een boete van maximaal 20.250 euro. 

Geen waarschuwing vooraf bij utiliteitsbouw
Woningeigenaren die hun woning inmiddels hebben verkocht, ontvangen eerst een waarschuwingsbrief om een energielabel te registreren. De controle op utiliteitsgebouwen begint ook binnenkort. Maar de eigenaren van deze gebouwen ontvangen geen waarschuwingsbrief.

Energielabel aanvragen voor utiliteitsgebouwen – EPA -U 
Voor utiliteitsgebouwen verloopt de registratie van het energielabel anders dan voor woningen. U ontvangt hierbij  geen voorlopig label en kunt dit ook niet online omzetten in een definitief label. U schakelt zelf een EPA-U Adviseur (EN Vastgoed) in. Wij komen op locatie en controleren het gebouw op een aantal punten. Vervolgens ontvangt u als gebouweigenaar een energielabel van ons. Wij laten het energielabel officieel registreren.

Zichtbaar ophangen energielabel
Heeft u een energielabel laten opstellen na een transactie, dan moet u het als eigenaar van een publiek gebouw zichtbaar voor bezoekers ophangen. Bijvoorbeeld naast de receptie of de ingang. Dit geldt alleen voor gebouwen van meer dan 250 vierkante meter. Denk aan gemeentehuizen, ziekenhuizen, winkels, supermarkten, restaurants, schouwburgen, banken en hotels. Heeft u geen energielabel moeten maken, maar wilt u er toch één ophangen? Dan kunt u dit natuurlijk vrijwillig doen.

EN Vastgoed vision – EPA – U

EN Vastgoed kan uw energielabel voor BOG van A tot Z verzorgen. Wilt u een offerte ontvangen of heeft u vragen over het label, neem dan gerust contact op via 075 – 622 6774 of mail naar: info@envastgoedvision.nl

Referenties

Kuyper & Blom makelaars

''Het zijn jonge ondernemers die actief en goed met de klanten mee denken''

Meer referenties

Blog

  • 22.06.2020

    1,5 meter barbecue

    Na 3 maanden thuiswerken, was het tijd de collega's weer te zien en spreken met de EN Vast Meer weten

  • 09.03.2020

    Kennissessie NEN 2580

    EN Vastgoed zorgt ervoor dat de kennis van collega’s up to date blijft om optimale kwali Meer weten

Bekijk onze blog