WWS

 

WWS

Het woningwaarderingsstelsel (WWS) is een systeem om een redelijke huurprijs voor een woning vast te stellen. De woningwaarderingsstelsel puntentelling wordt gebruikt door verhuurders die willen bepalen welke maximale huur zij kunnen vragen of juist door huurders wie huurverlaging als hun doel hebben. Wanneer beide partijen hier niet uit komen, dan de Huurcommissie de puntentelling gebruiken.

 

Waarom een woningwaarderingsstelsel puntentelling?

Naast dat de WWS puntentelling een goed inzicht geeft over de maximale huur, heeft u als verhuurder een officiële onderbouwing van uw huurprijs. Wanneer u huurder bent, kunt u gemakkelijk nagaan of de huur die u betaald wel overeenstemming is aan de kwaliteit van de woning.

 • Duidelijkheid over maximale huurprijs;
 • Inzicht in mogelijkheden tot huursverhoging of verlaging;
 • Goed te combineren met Energie Index en Energielabel.

 

Energielabel en WWS puntentelling

Bij verhuur van woningen bent u verplicht om een energielabel te kunnen overhandigen. Niet alleen het energielabel, maar ook de energie-index kunnen wij voor u verzorgen. De energie-index geeft aan de hand van een getal weer wat de energetische prestatie is van uw woning. Wanneer de index positief uitvalt, kunnen wij extra punten toekennen op de WWS puntentelling.

 

Werkwijze Woningwaarderingsstelsel

Een woning krijgt de WWS-punten toegekend aan de hand van de aanwezige voorzieningen (badkamer, keuken, etc.), de locatie, het energielabel en de oppervlakte. Er zijn aparte puntensystemen voor zelfstandige en onzelfstandige woningen.

Bij de zelfstandige woning kunnen ook punten worden toegekend aan de hand van de omgeving. Dit is bij onzelfstandige woonruimten (zoals een studentenkamer) niet mogelijk. Sinds 2011 neemt de mag men ook de waarde van het energielabel meenemen in de puntentelling.

Bij het opstellen van de puntentelling houden wij ons aan de regelgeving van de huurcommissie.

 

Heeft u interesse of wilt u direct bestellen? Neem dan vrijblijvend contact op.

direct bestellen

Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele reiskosten.

 

Prijslijst

 • Onderdeel Toelichting Tarief
 • *Prijzen zijn exclusief BTW en eventuele reiskosten.

Referenties

Nieuw west makelaardij

Een groot pluspunt is dat En Vastgoed Vision altijd met je meedenkt en constant bezig is met innovatie aan te brengen binnen het bedrijf

Meer referenties

Blog

 • 04.09.2018

  Sponsoring Het BeterBoek

  Sponsoring Het BeterBoek Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het Beter Meer weten

 • 17.05.2018

  Teamuitje 17 mei 2018

  I.v.m. met ons teamuitje zijn wij donderdag 17 mei vanaf 12.00 uur gesloten. Vrijdag 18 m Meer weten

Bekijk onze blog