Meer huizenkopers bij NHG-loket

 

Meer huizenkopers bij NHG-loket

Meer huizenkopers bij NHG-loket
AMSTERDAM – Ook bij de Nationale Hypotheek Garantie merken ze aan het aantal aanvragen dat de huizenmarkt aantrekt. In het begin van het derde kwartaal verwacht de garantieverstrekker zelfs nog een korte stormloop.
 Dat heeft volgens een woordvoerster te maken met de verlaging van het maximale hypotheekbedrag per 1 juli (van €265.000 naar €245.000) dat nog voor een NHG-garantie in aanmerking komt. In de praktijk ligt de grens qua huizenprijs daarmee op €231.132, omdat de garantieverstrekker rekening houdt met 6% bijkomende kosten.

Vóór 1 juli

Veel consumenten zullen vanwege die verlaging voor 1 juli nog een hypotheekofferte hebben aangevraagd, aldus de woordvoerster. ,,Deze offertes zullen grotendeels in het volgende kwartaal tot daadwerkelijke koop leiden, en dan in onze cijfers tot uitdrukking komen. Over de gehele tweede helft van het jaar verwachten we echter door de kostengrensverlaging een afname van het aantal afgesloten garanties.”

Het algemene beeld is volgens de garantieverstrekker dat de hypotheekmarkt de laatste maanden aantrekt. De groei in het aantal nieuwe garanties voor NHG loopt hierin mee. Zo werd onlangs bekend dat in het eerste halfjaar van 2015 het aantal NHG-aanvragen met 18 procent is gestegen, ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014 toen de NHG-grens nog op €290.000 lag.

De groei in het eerste halfjaar, onder een lagere NHG-grens, toont ook aan dat er relatief meer huizen in het lagere segment van eigenaar verwisselen.

Bron

Reageer op dit bericht

Waarom Wij:

 • Professionele aanpak
 • Scherpe tarieven
 • Heldere en duidelijke communicatie
 • Hoge kwaliteit dankzij meerdere controles in het proces

Referenties

Van der Linden Groep

Wij werken al sinds het ontstaan van EN Vastgoed advies, nu 5 jaar, met hen samen. En dat is niet zomaar.

Meer referenties

Blog

 • 22.06.2020

  1,5 meter barbecue

  Na 3 maanden thuiswerken, was het tijd de collega's weer te zien en spreken met de EN Vast Meer weten

 • 09.03.2020

  Kennissessie NEN 2580

  EN Vastgoed zorgt ervoor dat de kennis van collega’s up to date blijft om optimale kwali Meer weten

Bekijk onze blog